Receptes
Jauno dārzeņu piena zupa
/10.07.2019/
Vienkāršībā un milestībā esot noslēpums. Šīs zupas pagatavošana lielu pavārmākslas gudrību neprasa,vien daudziem atsauc negatīvas emocijas no bērnības. Ja ievēro dažas gatavošanas nianses zupa sanāk lieliska.
Vasaras sākums ,kad ienākušies jaunie dārzeņi, ir īstais laiks vārīt dārzeņu piena zupu. Visgaršīgāk izdodas no pašmāju dārzeņiem
Zupas sastāvdaļu klasika -jaunie kartupelīši, burkāni,kāposti,zaļie zirnīši. Vārot zupu lieku klāt arī sīpolu, kas
bagātina garšu. Lai zupa izdotos garšīga, dārzeņus vāru nelielā ūdens daudzumā pievienojot sviestu,sāli un nedaudz cukuru,lauru lapu,melnos piparus. Kad dārzeņi mīksti,pievieno zupai pienu ,uzvāra. Kārtīga deva diļlu zupas katlā ,kā nobeigums krāsu un garšu simfonijai. Vasaras gardums! Zupas labvēligi ietekmē veselību.
Aicinu lietot uzturā dažādas zupas 2-3 reizes nedēļā ,sevišķi gados vecākiem cilvēkiem un bērniem .