Natālija Novikova

Parapsiholoģija
Taro kārtis
dziedniecība
ezotērika

29468723

Seko mums

Piesakies jaunumiem

Receptes

Napoleona kūka

/30.04.2019/

Krēmīga ,trausla ar bagātu garšas buķeti. Īsts gardums un svētku sajūta.

Mīkla:
1 glāzē ledus aukstā ūdenī iemaisa šķipsniņu sāls,1 ēdamkaroti etiķi ,1 olu . Visu izmaisa.
Izsijā 600 gr milltus ,ieber bļodā . 400 gr aukstu sviestu sarīvē uz rīves un iemaisa miltos ,rīvē un iemaisa miltos .Lai sviests neliptu pie rīves to regulāri apber ar miltiem .Kārtīgi ar rokām saberž mīklu drumstalās. Mīklas viducī izveido dobīti un lej klāt pa daļām sagatavoto šķidrumu. Mīklu samīca tā ,lai turas kopā . Jo ātrāk to darīsiet ,jo trauslāka un kārtaināka būs mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties vismaz 2 stundas. Sadala mīklu, izrullē plāni uz cepampapīra ,sabaksta ar dakšīņu un cep 200 gr līdz zeltaini brūna. Izceptās plāksnes atdzesē un tad smērē krēmu ,pamīšus ar jāņogu želeju .
Vārītais krēms. Uzvāra katliņā 0,500 ml pienu .Atsevišķā traukā sakuļ viegli 6 olas. Pievieno 6 ēdamk cukurs+ 6 ēdamk. miltu + 2 ēdamk vanilīns ,visu sakuļ kopā kā pankūku mīklu. Pielej klāt vienu kausu uzvārīto pienu ,ātri visu izmaisa. Sakulto masu lej klāt karstam atlikušajam pienam un nepārtraukti maisa līdz pirmajam burbulim. Masu kārtīgi atdzesē . Tad ar blenderi klāt pieputo istabas temperatūrā turētu 400 ,gr sviestu.Dažreiz pieleju klāt kondensēto iebiezināto pienu ,lai saldāka un bagātāka garša ,un pavisam nedaudz dažus pilienus konjaku.
 
« Atpakaļ Pastāsti draugiem:
© 2024 SIA NANO 3, ezoterikanano.lv »