Lieliska delikatese pēc šīs receptes. Pagaidām labākā .
3 svaigas skumbrijas 3 sīpoli sāls etiķis 9% 2 ēdamkarotes 1 ēdamk cukurs bez kaudzites 1 ēdamkarote koriandrs nemalti 1 ēdamkarote melnie pipari nemalti 1 ēdamkarote vismaz 10 gb smaržīgie pipari augu eļla Skumbrijām izņem iekšas ,atdala galvas,un kārtīgi izmazgā lai atbrīvotos no melnās plēves. Citādi var sanākt rūgts.) Sagriež skumbriju 2,5 cm gabalos. Katru gabaliņu kārtīgi apviļā sālī ,ierīvē vēderu. Astes gabaliem iegriež ādu līdz asakai ,lai labāk iesālas. Viegla apsālīšana neder! Iesālītos gabalus atstāj traukā uz 2 stundām!!! istabas temperatūrā. Ja tur ilgāk sanāk pārāk sāļa zivs. Ja gatavo zivs fileju tad pietiek noturēt sālī pusotru stundu. Pēc divām stundām kārtīgi katru gabalu zem ūdens krāna noskalo. Sīpolus sagriež ripiņās vai salmiņos,pieber cukuru,etiķi un uzlej nedaudz vārītu karstu ūdeni tā ,lai mazliet pārsedz sīpolus. Notur 15 min . Nolej šķidrumu. Samaļ garšvielas-koriandru,melnos piparus ,smaržīgos piparus. Smaržīgos piparus nežēlot, tie draudzējas ar skumbriju. Sīpolus ,garšvielas,skumbriju un eļļu sajauc kopā. Liek ledusskapī. Garšīgāk otrā dienā ,bet var ēst uzreiz.