Receptes
Kafijas cepumiņi ar riekstiņu
/02.12.2018/
Gardums Ziemassvētkus gaidot)))
2 olas sakuļ ar 120 gr cukura, pustējkroti vanilīna .Pievieno mīkstu sviestu 150 gr un turpina ar mikseri kult.
Izšķīdina 4 gr vai divas mazās paciņas šķistošās kafijas dažos ml ķarsta ūdens un pielej klāt 4 ēdamkarotes 10% saldo krējumu,visu kārtīgi izmaisa un pievieno pie sagtavotās masas. Pievieno izsijātus miltus 2 glāzes un pustējkaroti cepampulveri.Mīklu labi samīca ,veido bumbiņas valrieksta lielumā , izl
iek uz cepampapīra.Katru bumbiņu ar pirkstu viegli piespiež izveidojot nelielu iedobi. Cep 180 * 15-20 min.
Riekstus apgrauzdē sausā pannā,pievieno cukuru ,turpina maisīt līdz riekstiņi pārklājas ar karameli.
Glazūrai -izkausē šololādi nedaudz pievienojot sviestu. Izceptiem cepumiem lej virsū glazūru,uzliek riekstiņu.