400-450 gr milti
250 ml ūdens
1 olas dzeltenums
0,5 tējk. sāls
1 tējk cukurs
1 ēdamk. eļļa
2 ēdamk. degvīns (veido mīklā burbulīšus cepot)
Pildījumam
200 gr malta cūkgaļa
1 ļoti liels sīpols sarīvēts uz smalkas rīves !!!!
sāls
malti melnie pipari
ūdens apmēram 200 ml
Sagatavo pildījuma masu .
Gatavo mīklu.
Miltus izsijā. Ūdenim klāt pieber sāli ,cukuru ,eļlu un uzvāra. Ātri pie ūdens pieber pusglāzi miltu un visu izmaisa .Ja veidojas kunkuļi par to neuztraucieties. Atstaj uz 5 min atdzist . Tad pievieno degvīnu ,olas dzeltenumu ,samaisa . Turpina pievienot pa daļām miltus un izmīcīt līdz tā veidojas plastiska ,elastīga. Mīklu 30 min liek atpūstes celofāna maisiņā ,lai neapkalst. Mīklu sadala apmeram 15 gabaliņos . Izrullē mīklu no abām pusēm mēreni plānu. Uz mīklas liek 1 ēdamk pildījumu ,pārloka pāri mīklu ,cieši aizspiež malas ,apgriež liekās malas un var likt čebureku cepties.
Pannā uzkarsē eļlu apmēram 2 cm ,lai čebureks cepoties brīvi peld. Eļlas temperatūru nosaka tā- ieliek koka karoti, piespiež pie pannas ,ja nāk mazi burbulīši tad var likt cepties čebureku . Pannā liek 2 čeburekus un katru pusi cep 2 min.Ar lāpstiņu karsto eļļu airē virsū ,lai veidojas burbuļi. To dariet uzmanīgi ,lai neapšlakstītos ar karsto eļļu. Mīkla uzpūtīsies ,bet nelips vaļā tā saglabājot suliņu, kas veidojas čeburekā . Tāda ir šīs mīklas priekšrocība. Cepot vāku virsū pannai neliek.
Čeburekus uzliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
Gatavs !Izdodas vienmēr .
© 2024 SIA NANO 3, ezoterikanano.lv » |