Receptes
Kraukšīgu gurķu recepte.
/12.07.2017/
Kraukšīgu gurķu recepte.
Gurķus nomazgā un atstāj bļodā pārlietus ar aukstu ūdeni uz 4 stundām .
3 litra burkā kārto gurķus ar mārrutku ,upeņu ,ķiršu lapām un dillēm . Pa vidu ieliek pāris ķiploku daiviņas .
Uzvāra marinādi. Uz 3 litru burku - 1,5 litri ūdens ,10 melnos piparu graudiņus ,3 smaržīgos piparus ,2 lauru lapas ,2 ēdamkarotes sāls un 1 tējkarote cukurs , visu uzvāra un atdzesē 5 min , karstu uzlej gurķiem . Verdošu marinādi virsū nelej .! Burku noslēdz ar plastmasa vāciņu . Tur istabas temperatūrā diennakti . Pēc tam ledusskapī .
Ja dārzs nav pa rokai un uz tirgu slinkums braukt pēc lapām ,tās var sasaldēt pa porcijām un turēt saldētavā . Pēc vajadzības lietot gurķu marinēšanai ,skābēšanai . Katrā mārrutka lapā ieliek dilles ,upeņu ,ķiršu lapas satin rulliti un ieliek maisiņā, lai sasaldētu . Garšas īpašības nemainas .